Bedrijven en organisaties creëren steeds meer content, maar veel daarvan past helemaal niet binnen de beleving of gewenste positionering van hen.
Door meer vanuit voor jouw merk relevante thema’s te communiceren, breng je hier meer focus in. Dit leidt niet alleen tot consistente, maar vooral ook effectieve communicatie. Nu is het vaak nog zo dat er eerst een campagne of website wordt bedacht en pas daarna de content er ’omheen’ wordt ontwikkeld. Dat is niet effectief. Wat beter werkt is om van tevoren kernthema’s te bepalen, die jouw merk en propositie versterken en op basis daarvan campagnes en webcontent te bedenken.
Best belangrijk in een digitaliserende wereld met een klant die meerdere communicatie kanalen gebruikt en hierop ook steeds meer controle uitoefent. Met als gevolg dat bedrijven en organisaties steeds minder sturing hebben op de issues of informatie die hun klanten te zien krijgen. Vaststaand feit is dat iedereen daarin een eigen customer journey kiest en het daarom juist zo belangrijk is om informatie beschikbaar te maken op het juiste moment, in de juiste vorm en op de juiste plaats.
Persoonlijke klantbenadering
We moeten daarvoor scherper kijken naar de behoeftes van hen en meteen ook bepalen welke rol ieder communicatiemiddel vervult binnen de gehele customer journey. Dit wordt echter steeds complexer vanwege het groeiend aantal kanalen enerzijds, en de steeds grilliger acterende consument anderzijds. Contentmarketing is hét antwoord samen met nieuwe technologische ontwikkelingen zoals online personalisatie.
Dit jaar zou dan ook zomaar het jaar kunnen worden waarin de persoonlijke klantbenadering een grote rol gaat spelen. Dit komt met name doordat de klant geen zin meer heeft om zich online door allerlei ’waste’ of ruis heen te worstelen, om bij die informatie te komen die hij zoekt. Hij zoekt namelijk steeds meer naar hele specifieke content, met langere zoektermen en steeds betere zoekomschrijvingen. Vanuit het vindbaarheidperspectief is het dus belangrijk op daar op in te spelen. Met niet meer content, maar juist met beter gespecificeerde en nog relevantere content. Dat betekent dus nòg beter weten wat je klant werkelijk met jouw product of dienst wil bereiken.
Met deze specialistische informatie claim je daarbij sneller autoriteit en word je direct ook beter herkend -en erkend- als een autoriteit. Door het opstellen van een concrete contentstrategie en hieraan heldere, meetbare doelen te koppelen, schep je een strak kader voor jezelf waar alle middelen en kanalen meetbaar door worden. Dit leidt altijd tot consistentere, effectievere communicatie en conversie. En dat willen we allemaal, toch!?
Wat zijn de uitdagingen voor goede contentcreatie!?
Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn voor de creatie van goede en relevante content voor jouw organisatie:
JE ORGANISATIE LEREN LUISTEREN NAAR DE ASPIRATIES EN DE WENSEN VAN KLANTEN.
JE ORGANISATIE LEREN ZOEKEN NAAR AANSLUITING, DOOR OP ZOEK TE GAAN NAAR HAAR ONDERLIGGENDE DRIJFVEREN EN MOTIEVEN EN DEZE TE COMMUNICEREN.
JE ORGANISATIE HELPEN IN HET FACILITEREN VAN EEN DIALOOG, IN GESPREK TE GAAN OVER VERWACHTINGEN EN HET BIEDEN VAN HOUVAST DAARIN.
Klanten en opdrachtgevers zijn continu op zoek naar informatie over jouw onderscheidend product of onderscheidende dienst en willen op elk moment toegevoerde waarde ervaren. Vinden ze het niet bij de ene organisatie, dan kijken ze verder naar een bedrijf die dat wel biedt. Gevonden? Dan is het een geweldige manier om met een goede verbindende corporate story vertrouwen te winnen en klanten voor langere tijd te binden.
Organisaties die met bovenstaande 3 uitgangspunten aan de slag gaan en deze door goede content weten te verbinden aan hun eigen waarden en overtuiging (purpose) creëeren voordelen die concurrenten niet hebben en scoren in communicatie hoog op de factoren like-ability en integrity. Daardoor zul je ervaren dat zaken als sales, lead generation of thought-leadership als vanzelf gaan groeien.
Heb je vragen over dit artikel of wil je meer weten over goede (web)content mail Eric Zomer.
Leuk dat je dit artikel helemaal hebt uitgelezen!